Hei taas!

Kirjoittelenpas tänne taas kuulumisia. Täällä Kainuussa on vaihdellut sää hyvin kovasti, välillä on aurinko porottanut ja välillä ollut ihan kamalia ukkosmyrskyjä. Onneksi olen itse ollut pahimpien myrskyjen aikana pois kotoa, koska minulla on ihan pikku riikkinen ukkos pelko  On ollut myös muutamia viileämpiä päiviä ja vesisadetta, IHANAA!!!! Yksi ilta meninkin seisomaan vesisateeseen ja olin ihan haltioissani!

Viime viikonlopun olin vanhempieni kanssa reissussa. Torstai iltana vanhempani hakivat minut ja suuntasimme mökillemme Vuolijoelle. Perjantai aamuna suuntasimme Vuolijoelta kohti Kuopiota, Sawo showta. Äitini oli siellä kehässä töissä ja itse kävin katsomassa walesi kehää, olisin myös katsonut fieldit, mutta kun fieldeillä oli tuomari vaihtunut eikä ollut mitään tietoa, että monelta fieldit on, niin jätin sitten sen väliin. Waleseja oli paljon ja tuomari oli erittäin tiukka. Kun walesi kehä loppui lähdin talsimaan kohti kehää jossa äitini oli töissä ja hänkin oli jo melkein valmis lähtemään. Lähdimme sitten Kyynämöisille, josta olimme vuokranneet mökin. Sinne kun pääsimme, juoksin melkein heti Mochan kanssa uimaan. Mocha ui oikein kunnolla ja Mochasta näki, että hää nautti siitä. Myös Caro ja Nuppu kävi uimassa, Nuppu näyttikin taidokkaan laiturilta hypyn. Niitti talsi edes takaisin laiturilla ja välillä haukahti ilmoittaen että on vielä siellä.

Meidän pikku reissaaja

Lauantai aamuna suuntasimme kohti Eräjärveä, jossa järjestettiin Fieldspanielit ry:n Club Show. Näyttelypäivä oli erittäin kuuma ja mietinkin jo että miten koirat jaksavat koko päivän helteessä, vaikka olikin varjoa, niin varjossakin oli hirveän kuuma. Siinä ennen meidän kehään menoa katselin pennut ja urokset. Sitten juniori luokkaan menimme Caron kanssa. Caro aristelin vähän tuomaria, mutta yllätyin itsekkin, kuinka Caro oli kehittynyt viime kerrasta. Nyt ei enää hirveästi yritetty juosta karkuun vaan nuuhkittiin ja annettiin tutkia. Caro sijoittuikin luokassaan kolmanneksi. Sitten heti perään oli nuorten luokka jossa oli Mocha. Mocha esiintyikin hyvin, vaikka epäilin sitä suuresti kun äitini pyöri siinä lähellä, Mocha voittikin nuorten luokan.Nuorten luokassa oli Mocha lisäksi Mochan sisko Fanni (Goloworez You Set Me On Fire), oli mukava nähdä Mocha siskoakin. Sitten oli vuorossa avoin luokka jossa oli yhteensä neljä narttua mukaan lukien meidän pumppu. Voi voi, että miulla meinas mennä hermot, Nupusta huomaa, että se on äidin koira. Ei meinannut esiintyä minulla millään, kun koko ajan vain etsiskeli äitiä ja ulisi siihen suuntaan. Nuppu ei ole ikinä tehnyt noin, kun olemme olleet kehässä ja äiti on ollut kehän laidalla katsomassa, mutta noh kerta se on ensimmäinenkin. Nuppu sai hyvän arvostelun ja voitti luokkansa. Sitten oli valiot ja veteraani. Sitten Paras Narttu kehä, Ghita esitti kehässä Caro, Pauliina esitti miun pikku Mochasiinin ja itse esitin meidän pikku Nuppusen. Mocha ja Caro esiintyivät hyvin täysin vierailla ihmisillä. Yllätyksenäni Mocha voitti nartut  ja Nuppu tuli toiseksi. Voi vitsi että olin riemuissani ja äitini kiljui kehän laidalla ja sitten miulla alkoi pieni hävetys. Sitten olikin vuorossa Rotunsa Paras kehä, Mochalla oli vastassaan Goloworez Technicolor tutummin Louie, sitten siinä juoksutimme koirat ja yht'äkkiä tuomari tulee luokseni ROP ruusukkeen kanssa ja sanoo, että tänään voittaa narttu, JEEEE!!!! Olin ihan haltioissani, meidän Mocha, josta en ole ikinä uskonut mitään tälläistä voitti Club Show:n. Nupusta olisin saattanut uskoakin vielä, mutta että Mocha  Olin kyllä hyvin ihmeissäni Mutta niin onnellinen kuin olla ja voi! Kun näyttely loppui, niin jäimme sinne pyörimään ja Niittikin tsippaili sielä ihan onnessaa ja kävi kahlailemassa vedessä. Mochakin kävi ROP-kehän jälkeen uimassa ja oli haltioissaan.

 

Mocha NUO1, PN1, ROP - Nuppu AVO1, PN2

ROP Goloworez Ylva-Li - VSP Goloworez Technicolor

Sunnutaina lähdimme aikaisin aamusta kohti Kuopiota, äitini oli taas kerran kehässä töissä. Itse kävin katsomassa fieldit ja ROP olikin Aatu poika (Mandolic Nonstop) ja VSP oli Mochan sisko Goloworez You Drive Me Grazy. Näinkin jo toisen Mocha siskon samana viikonloppuna. Kun olin katsonut fieldit lähdin autollemme, jossa isäni odotti ja lähdimme isän kanssa ajelemaan Kuopion keskustaan päin ja kävimme myös pikaisesti katsomassa Puijon tornia. Sitten haimme äitini ja lähdimme kohti mökkiämme. Sunnutai iltana ystäväni tuli mökillemme ja maanatai aamuna suuntasimme kohti kontiomäkeä ystäväni kanssa ja vanhempani suuntasivat takaisin Kuopioon, tällä kertaa eläinlääkäriin, tutkituttamaan Mocha silmät, lonkat ja kyynärät sekä rokottamaan Niitin. Mochalla on terveet silmät ja kyynärät ja kuvat lonkista lähtivän kennelliittoon, josta toivon mukaan ensi viikolla tulee tieto, että mitkä ovat lonkat.

Mocha Club Showsta saatujen palkintojen kanssa.

Kuvia en itse voinut ottaa club showsta, Mutta sain Pauliina Tyniltä, joka esitti Mochan PN kehässä, muutaman kuvan jotka laitan tänne. Kiitos Pauliina kuvista!

Tälläistä tällä kertaan. Taisin kirjoittaa pikkuisen romaanin, mutta toivottavasti jaksatte lukea.

-Henriikka-