Olipas ihana viikonloppu, joka sisälsi näyttelyä ja sijoituspoika Ransun tapaamisen. Lauantai aamuna äitini toi Niitin (My Boy Unique For Fortune-Favoured) luokseni. Äitini meni näyttely paikalle jo aikaisemmin, koska oli kehässä töissä. Fieldien kehä alkoi vasta iltapäivällä, joten menimme näyttely paikalle vasta kahdentoista aikaan. Otin myöskin Hillan turistikoiraksi näyttelyyn mukaan, että Hilla neitokainenkin totuttelisi millaista näyttelyissä on ja Hilla olikin tosi nätisti ensin vähän pelkäsi kun oli niin paljon hulinaa, mutta lopulta tottui siihen ja oli oma iloinen itsensä.

Siinä näyttely paikalla sitten käppäilimme sen kehän laidalle, jossa oli fieldien määrä olla ja katselimme cockereita ja niiden jälkeen alkoikin welshit. Welshejä oli 21 uroksissa oli kaksi äitini kasvattia Rommy ja Wili. Molemmat esiintyivät todella kauniisti. Wili sai EH:n ja Rommy poika saikin ERI:n ja SA:n. Rommy sitten otti ja voitti urokset ollen paras uros ja saaden näin viimeisen sertinsä ja näin ollen Rommysta tuli SUOMEN MUOTOVALIO. Olen Niin onnellinen Arton ja Tainan puolesta ja myöskin äitini puolesta, koska Rommy on ensimmäinen äitini kasvatti, joka on valio. Nartuissa voiton vei kaunis veteraani narttu, jolla on aivan upeat liikkeet.

Sitten ei mennytkään kauan, kun alkoi fieldit ja tuomarina meillä toimi Annaliisa Heikkinen. Ennen Niittiä oli juniori luokan uros. Sitten oli Niitin vuoro, Niitti meni tapansa mukaan todella upeasti ja voin sanoa, että tunsin hihnan yläpäässä, ilman että näin Niitin liikkeitä, että ne ovat parantuneet! Niitti saikin sitten ERI:n ja SA:n. Niitin jälkeen oli vielä avoimen luokan uros, joka sai myöskin ERI:n ja SA:n. Sitten olikin vuorossa Paras Uros kehä ja Niitti yllätti minut täysin ollen PU1. Olin niin onnellinen ja sen varmasti huomasi =) Sitten olikin vuorossa tuttumme valio narttu, joka sai ERI:n muttei SA:ta näin ollen Niitistä tulikin ROP. Kun menimme Niitin kanssa kehään, niin tuomari kutsui meidät luokseen, ja mittaili Niitin päätä ja samalla selitti vissiin kehätoimitsijalle fieldin pään mittasuhteita. Ei olisi näyttely päivä voinut paremmin mennä. Jäimme vielä ryhmiin Niitin kanssa. Siellähän ei menestystä tullut, mutta ei se mitään, hauskaa oli ja Niitti nautti esiintymisestä ja sehän se on tärkeintä.

 

"Erinomainen tyyppi. Kaunis pää ja kaula. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu ja esiintyy hyvin. Hyvä luonne "

 

 

 

Sunnuntaina kävin Kajaanissa uudemman kerran, tällä kertaa kävin vähän kuvailemassa sijoituspoika Ransua ja samalla reissulla toimin myöskin hammaskeijuna ja nyppäsin Ransulta yläkulmurit pois. Ransu oli reipas poika, vaikka välillä vähän hangoitteli vastaan, kukapa ei hangoittelisi, jos ruvetaan hampaita repimään. Mutta helposti Ransulta lähti hampaat. Sitten siinä jutusteltiin ja otettiin herrasta kuvia. Ransulla on erittäin söpö ’Karhunkarva’, sellainen oikein pehmiä joka puolella oleva karva =) Ransu osaa seisoa jo hienosti makupalan kanssa ja saimmekin Ransusta hienoja kuvia. Seurasimme myöskin Ransua, kun herra rettuutti pehmo ankkaa pihalla. Otti ankan räpylästä kiinni ja juoksi ympäri pihamaata. On Ransu vain niin ihana, iloinen ja reipas ja myöskin aikas komia miehen alku. Ensi kuussa pääsemmekin katsomaan mitä tuomari sanoo ransusta, kun menemme spanieliliiton erikoisnäyttelyyn Ransun ja myöskin Hillan kanssa.

Ransu 4,5kk

Ransu ja ankka

 

Otimme myöskin ystäväni Niinan kanssa viime viikolla kuvia noista meidän hirmuisista fieldeistä eli Mochasta, Wilmasta ja Hillasta. Alla kuva jokaisesta =)

Mocha 3 vuotta

Wilma 1v 5kk

Hilla 4,5 kk

 

Tälläisiä kuulumisia tännepäin. Kesää odotamme innolla, alkaisi vain tuo lumi täälläkin päin sulaa pois. =)

-Henriikka