Pitkästä aikaa kirjoittelen tänne blogiin. Olimme viime viikonloppuna Jyväskylän Kansainvälisessä koiranäyttelyssä Niitin(My Boy Unique For Fortune-Favoured) kanssa. Fieldejä oli ilmoitettu näyttelyyn 3 ja kaikki nämä olivat uroksia. Tuomarina oli Hans Lehtinen, joka on arvostellut yhden kerran aikaisemminkin meidän Niitin nimittäin Tornion ryhmänäyttelyssä ja tuolloin siellä oli vain yksi fieldi ja Niitti oli siellä ROP. Noh istuskelimme siinä kehän laidalla ja katsoimme cocceri kehää. Minua ei onneksi jännittänyt lainkaan, mutta kun eräs tuttavamme sanoi että jännittää ihan sikana, noh sitten se jännitys iski minuunkin. No sitten kun tuli kehään meno ja sain Niitin aseteltua seisomaan, niin jännitykseni lakkasi. Tulin siihen tulokseen, että eihän minulla ole mitään jännitettävää, kun Niitti osaa käyttäytyä ja esiintyä niin hienosti. Me olimme Niitin kanssa ensimmäisiä arvosteltavia. Siinä sitten juostiin ja seisotettiin ja lopuksi tuomari antoi meille ERI:n Sitten oli vuorossa toinen nuortenluokan uros, joka sai myöskin ERI:n. Sitten oli kilpailuluokka, tuomarin pohdinnan jälkeen Niitti sai 1:n ja SA:n. Sitten oli valioluokan uros, joka sai ERI:n ja SA:n. Sitten olikin jo paras uros kehä. Minulla ei ollut mitään odotuksia mitä tulisi tapahtumaan. Olihan tämä toinen uros kuitenkin valio uros. Mutta sitten yllätyksekseni tuomari sijoitti Niitin ensimmäiseksi, olin ihan ällikällä päähän lyöty, että miten tämä voi olla mahdollsta. Niitin arvostelu oli tälläinen:

"Hyvä koko. Kaunis pään profiili. Kallo saisi olla kauniimmin vuoltu. Hyvä rungon pituus, mutta massaa pitäisi olla enemmän. Tyylikäs ylälinja. Hyvä takaosa. Hieman pehmeät ranteet. Hieman leveä edestä. Askel saisi olla tehokkaampi. Hyvä karvanlaatu. Koristekarvoja riittävästi."

 

Mochalla on nyt laskettuun aikaan 9 päivää ja Mocha masu on turvonnut aika paljon, enää ei erota Nuppua ja Mochaa toisistaan, jos selkää katsoo. Mocha syö hyvin ja enää ei neitokainen juokse samaa mallia, ko enne, mutta virtaa silti vielä on =) Nyt nämä viimeiset päivät ovat erittäin jännittäviä ja jännään jo nyt että mitä sieltä tulee. Vein Mochan eilen vanhempieni luokse, koska hän synnyttää siellä pentunsa. Itse menen vanhempieni luokse ensi viikonloppuna ja olen siellä siihen asti Mochan ja pentujen kanssa, kunnes kaikki pennut ovat lähteneet uusiin koteihin. Ostinkin Jyväskylän näyttelystä Mochan tuleville pennuille pentuepannat, jotta voin sitten kirjoitella muistiin jokaisen pennun kehityksestä =)

Nyt jännitelläänkin sitten reilu viikko =)

-Henriikka-