Kyllä se kevät tulee, hitaasti mutta varmasti. Ihanaa kun on alkanut kelit lämpiämään ja aurinko paistamaan, nyt sitä pyrkii olemaan mahdollisimman paljon ulkona nauttimassa ihanasta ilmasta. Perus lenkit teemme koirien kanssa päivittäin ja sitten käymme vielä koirien kanssa vapaana juoksemanssa hangilla tai siis koirat juoksee ja minä käppäilen. Mocha on niin innoissaan, kun pääsee hangille ja aina itse hirveessä paniikissa olen, ko Mocha lähtee hirveetä vauhtia revittelemään. Mochalla on sellainen tapa, että käy purkamassa liiat energiat juoksemalla yksin ringin ellei pari ja sitten tulee leikkimään muiden koirein kanssa. Olin viikonloppuna juoksuttamassa koiria ja Mocha taas otti ja juoksi muutaman ringin ja tuli sitten leikkimään pentujen kanssa vuorenvalloitusta. Pennut onnessaa juoksivat hangella ja etenkin Rudi herra, joka yritti pysyä äidin perässä, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Siinäpä sitten koirat leikkivät vuoren valloitusta, Mocha seisoi lumivuoren päällä, kuin maailman valtias ja Hilla ja Rudi seisoivat Mochan molemmin puolin, kuin Prinssi ja Prinsessa. Mysti tuijotti vain vuoren juuressa ja yritti komentaa Mochan ja pennut alas, mutta kun kukaan ei tullut alas, niin meni Mysti sitten ylös.

 

Pennut ovatkin kasvaneet hurjaa vauhtia, kohta pennuilla alkaa olla painoa niin paljon, etten enää jaksa pentuja kantaa (paitsi, että jos tuo collie menee kainalossa, niin eiköhän pikuk pentukin mene). Pennuille olen nostanut ruoka-annosta ja nyt pennut ovat saaneet vielä yrjölänpuuroakin, jota pennut rakastavat yli kaiken. Pennuilla on jo irronnut hampaita. Hillalla on irronnut edestä kuusi hammasta yläältä kaksi alhaalta neljä ja pojalta on irronnut kolme. Päivittäin pitää katsoa pentujen suuhun ja varsinkin seurata noita kulmahampaita, ettei vain uudet rupea tulemaan, ennenkuin vanhat on lähteneet tieltä. 

 

Muuten mennään ihan normaalilla tahdilla, minä kuljen viikot koulussa, iltaisin hommailen koirien kanssa ja tietysti minulla on muutama piiri, jossa käyn. Maaliskuun lopulla alkaa Kajaanissa ohjatut näytelmäharkat, joihin suunnittelin meneväni Hillan kanssa, katsotaan miten Hilla menee =))

 

-Henriikka