Näin se vuosi on alkanut ja kiirettä on pitänyt. Pennut ovat seitsemän viikon ikäisiä ja jo ihan hirmuisia terroristejä, tai no riiviöitä =) Virtaa riittää enemmän kuin laki sallii ja aikuiset koirat saavat juosta karkuun, kun kuuden pennun riiviö lauma lähtee juoksemaan kohti. Pennut ovat aloittaneet jo ulkoilunkin ja ensimmäinen ulkoilu kerta oli erittäin vilkas, eivätkä pennut yhtään aristelleet lunta. Nyt pennut sitten käyvätkin useita kertoja päivässä ulkona. Käytän pennut aamulla 6-7 välillä ulkona, ennen kuin lähden kouluun, isäni käyttää pennut päivällä kerran tai kaksi ulkona ja antaa niille ruoan ja kun tulen koulusta, niin käytän pennut ulkona ja otan ne pirttiin kanssamme ja annan pennuille ruoan. Eilen nauroimmekin äitini kanssa, että mitäköhän tuossa ruoassa oli, kun pennut rupesivat ihan riiviöiksi ruoan syönnin ja ulkoilun jälkeen. Käytän siis pennut niiden pirtissä ollessa aina ruokailun jälkeen lukona ja leikin jälkeen ja tietysti kun ovat heränneet. Eipä ole hirmuisesti ollut kakkoja pirtissä muutama vain ja pissejä on kyllä tietysti ollut vähän enemmän, mutta aina kun pennut ulos pääsevät, nini tekevät kiltisti tarpeensa.

Minulla on pentujen ensimmäisestä ulkoilusta kuvia, mutten ole niitä vielä saanut koneelle asti. En ole nyt pariin viikkoon pennuista kerinnyt kuviakaan ottamaan, kun koulu alkoi ja arki meneekin niin että pennut hoidetaan aamulla enne kouluun lähtöä, koulussa ollaan 6-9 tuntia ja sitten kotiin hoitamaan pentuja. onneksi perjantait ovat niinkin helppoja päiviä, että ei ole kuin kolme tuntia koulua. Tänään tai huomenna otan pennuista seiten viikkois kuvat ja pitääpä ne sitten tuonne kotisivujen puolelle päivitellä.

Näyttely kaudenkin avasimme tuttuun tapaan Kajaanin KV:ssa. Lauantaina olin Niitin kanssa näyttelyssä ja Niitti meni tosi hienosti. Oli mukavaa olla ystävien kanssa ja jutustella kaikesta mahdollisesta. Niitti sai ERI:n, tuomari piti Niitistä tosi paljon ja sanoi, että Niitistä tulee vielä upea uros, kunhan vielä kehittyy.  Arvostelussa lukikin että Niitti tarvitsee lisää massaa etu osaan, olinkin tästä vähän ymmälläni, mutta jokaisella tuomarilla on mielipiteensä. Ystäväni fieldi narttu ylättikin sitten ollen ROP! Hienoa Jaana ja Lyydia ja tietysti onnittelut koko perheelle. Siinäpä menikin sitten päivä hengaillessa Jaana ja hänen tyttäriensä kanssa. Oli hauskaa. Sunnuntaina olinkin sitten karhukoira Jällin kanssa kehässä. Jälli on kahdeksan vuotia vanha herra, joka oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Jälli meni todella hienosti, mitä nyt vissiin väen paljous häiritsi Jälliä  ja Jälli kävi makuulle keskelle kulku väylää  ja oli sitä mieltä, että tässä tungoksessa mä en liiku. Kehässä Jälli meni hienosti. Antoi tuomarin kopeloida ja noh, liikkeissä, jälli löi lopussa jarrut pohjaan ja oli sitä mieltä, että mitä sitä turhia liikkumaan. Tuomari kehui Jällin vahvuutta ja eritoten Jällin upeaa päätä, mutta liian lyhyt olka varsi tiputti jällin palkinnolta(näin luki arvostelussakin) ja Jälli saikin sitten H:n. Oli erittäin ihana näyttely viikonloppu. Seuraavasta näyttelystä ei olekkaan sitten tietoa, ehkä Niitin kanssa johonkin suuntaan.

Olen tässä ruvennut Nuppuakin laittelemaan kuntoon, sanoinkin äidilleni, että Nuppu on saatava kyllä näyttely kuntoon. Eihän tuossa Nupussa muussa oikein ole mitään vikaa, kun tuo karva, se on mennyt tosi huonoksi ja sitä tässä yritän koko ajan parannella ja vähän on jo selkäkarva ruvennut kiiltämään. Huomasin eilen Nupupa pestessäni, että vaikka Nuppu näyttää lihavalta, niin ei se ole, Nupun ei hirmuisesti kärsisi tuosta laihtua, Nupulla on vain sen mallinen rakenne, että näyttää paksulta :D Noh tässä kevään ja kesän aikana laitellaan Nuppua kuntoon ja ilmoitellaan sitten vanha rouva näyttelyyn.