Hei!

Pyörähdimme Raahen ryhmänäyttelyssä 29.1. mukanamme kolme koiraa welshit Raija ja Nuna sekä fieldi Niitti. Ajomatka mennessä oli ihan hyvä, mutta palatessa satoi räntää ja lunta ja tiellekkään ei meinannut kunnolla nähdä. Olimme näyttely paikalla kymmenen aikaa eli ihan hyvissä ajoin, kun fieldien piti alkaa 11.15. Niitti kävi pyörähtämässä pentuluokassa saaden KP:n ja ollen ROP pentu.Tuomarina fieldeillä oli Markku Santamäki ja Niitti(My Boy Unique For Fortune Favoured)  sai häneltä tälläisen arvostelun:

"Mittasuhteiltaan hyvä. Nuori, vielä rungoltaan keskeneräinen. Hyvä pää, vielä hieman avonaiset luomet. Hyvä luusto ja riittävästi kulmautuneet raajat. Hyvä karvan laatu. Liikkuu ja käyttäytyy hyvin. Käpälät saisivat olla tiiviimmät ja korkeammat."

    

Yllä muutava kuva Niitistä.

Sitten kun Niitti oli käynyt kehässä, niin katsoimme muut fieldit, tuomari olikin hyvin ankara eikä fieldeistä kukaan saanut ERIä, joten fieldeissä ei tullut rotunsa parasta. Sitten odottelimmekin, että welshit alkavat. paikalle oli ilmoitettu viisi äitini kasvattia mukaan lukien meidän oma Nuna. Kävinkin esittämässä kaksi äitini kasvattia junnuluokan uroksen Ricon sekä junnuluokan nartun Wikin. Rico meni kuin vanha tekijä saaden EH:n, Wikin kanssa meni vähän pomppien, mutta tyttö antoi tuomarin nätisti tutkia, Wiki sai H:n. Sitten olikin vuorossa meidän oma Nunsku, Nusku seisoi tosi nätisti ja antoi tutkia, mutta juoksu menikin päin honkia. Tuomarina oli Elena Ruskovaara ja nunsku(Didilcom's Hen Tram An Raguis)  sai häneltä tälläisen arvostelun:

"Oikeat Mittasuhteet. Sopiva luusto. Tottumaton käytös. Pitäisi ehdottomasti käyttää häntäänsä paremmin liikkeessä. Vähän korostunut kallo tässä vaiheessa. Päässä tarpeeksi pituutta. Ikään sopiva runko. Niukka eturinta. Sopivat takakulmaukset. Liikkuu vähän jäykästi ja lyhyellä askeleella roikottaen häntäänsä koipien välissä. Tarvitsee itseluottamusta ja tottumusta. Saeisotetaan kauniisti."

Sitten odoteltiinkin taas vähän aikaa ja meidän kymmenen vuotias veteraani Raija pääsi näytille. Raija tapansa mukaisesti esiintyi tosi kauniisti ja esitti itse itsensä. Raija Saikin ERI:n, ja SA:n, Ollen paras narttu 2 ja rotunsa paras veteraani. Raija(Rocbee Amiable) sai tuomarilta tälläisen arvostelun:

"Erinomainen tyyppi. Hyvin kauniit linjat ja mittasuhteet. Vähän pyöreät silmät ja kuono osa jo kuivunut. Erinomainen kaula. Hyvä raajarakenne. Täyteläinen runko. Vahva karvapeite. Tyypillinen ylälinja. Yhdensuuntaiset liikkeet. Edelleen hyvin kaunis askelpituus ja tapa liikkua." 

Raija ROP-veteraani

Näyttelyreissu menikin hyvin, kyllähän tuo meidän vanhus vielä jaksaa ja nauttii näyttelyissä käymisestä.

 

Täällä Kotosalla meillä on "pikkuinen" Mocha, joka on tänään 46 vuorokaudella kantavana. Käytimme Mochaa noin viikko sitten ultrassa ja en ole ikinä nähnyt eläinlääkärin niin nopeasti löytävän pentuja, kuin mitä Mochalta löysi, heti kun ell laittoi ultran mahaan niin kuului " on kantavana" minä tuijotin silmät pyöreänä, että joko se muka katsoi, Eläinlääkäri ei sen kummemmin etsinyt pentuja, tässä kohdassa mistä eläinlääkäri katsoi pennut, niin oli yhdessä rypäässä jo viisi pentua, nyt katsellaankin, että kuinkas monta vauvaa Mocha puskee maailmaan parin viikon päästä. Ajatella, että jo parin viikon päästä Mochalla on laskettu aika. Mochan meno on jo vähän laantunut, mutta jos pihalle mennään ja saadaan juosta vapaasti, niin edelleen sitä mennään eikä meinata :D Wilmakin on jo kasvanut hirmuisesti ja pikku neiti alkaa vissiin käydä jo Mochan hermoille.  Wilma on keksinyt uuden hienon tavan, nyt kun on kengät melkein kokonaan jättänyt rauhaan, jos vessan ovi on jäänyt raolleen, niin neiti käypi hakemassa vessapaperi rullan ja juoksee sen kanssa ympäri kämppää :D Wilma on vissiin myös rotu rasisti, Wilma tykkää leikkiä Raijan ja Mochan kanssa, mutta jos Mysti yrittäää houkutella wilmaa leikkiin, niin neiti juoksee karkuun tai sitten kävelee ohi välittämättä Mystin leikkipyynnöstä.  

Tähän loppuun vielä kuvia Mochan masusta

Mocha 37 vuorokautta

Mocha 46 vuorokautta

 

-Henriikka-